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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  23/10/2018
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LANFRANCO, B.; AMES, G.C.W.; HUANG, CH.L.
Afiliación :  BRUNO ANTONIO LANFRANCO CRESPO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; University of Georgia, Department of Agricultural and Applied Economics.; GLENN C.W. AMES, University of Georgia, Department of Agricultural and Applied Economics.; CHUNG L. HUANG, University of Georgia, Department of Agricultural and Applied Economics.
Título :  Food expenditure patterns of the Hispanic population in the United States.
Fecha de publicación :  2002
Fuente / Imprenta :  Agribusiness, March 2002, v. 18 (2), pp. 197-211.
ISSN :  0742-4477
DOI :  10.1002/agr.10011
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. Food expenditure patterns were analyzed for Hispanic households in the United States. Engel curves for three food categories-total food (TF), food eaten at home (FAH), and food eaten away from home (FAFH)-were estimated using a semilogarithmic functional form. The models for TF and FAH were estimated by OLS, using heteroscedasticity consistent estimators. The equation for FAFH was estimated using a two-part model, with the level equation estimated by least squares with corrections for heteroscedasticity, using only the observations for which a positive amount of expenditures on FAFH was reported. The estimated income elasticity of demand for food for Hispanic households were 0.29 for TF, 0.21 for FAH, and 0.49 for FAFH. Household size elasticities were 0.32, 0.40, and 0.07, respectively. Our analysis indicates that Hispanic households devoted a higher proportion of their budget to FAH, 25.8%, than the average American household, while the proportion spent on FAFH was only 3.6%.[EconLit citations: L610.] © 2002 Wiley Periodicals, Inc.
Palabras claves :  EXPENDITURE PATTERNS; FOOD SCIENCE; HISPANIC HOUSEHOLDS.
Thesagro :  ALIMENTOS; ECONOMÍA; GASTOS; HOGARES.
Asunto categoría :  E14 Economía y políticas de desarrollo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12417 - 1PXIAP - DDPP/AGRIBUSINESS/2002

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  05/09/2017
Actualizado :  05/07/2019
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  ROVIRA, P.J.; BENÍTEZ, S.; CUNHA, F.; FERNÁNDEZ, G.
Afiliación :  PABLO JUAN ROVIRA SANZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Características de las pasturas naturales en la Región de lomadas del este.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  In: ROVIRA, P.J. (Ed.). Suplementación de bovinos con grano húmedo de sorgo y fuentes proteicas sobre campo natural. Montevideo (Uruguay): INIA, 2014.
Páginas :  p. 3-10.
Serie :  (INIA Serie Técnica; 212)
ISSN :  1688-9266
DOI :  http://doi.org/10.35676/INIA/ST.212
Idioma :  Español
Notas :  Antecedentes de los artículos que componen la Serie Técnica 212.
Thesagro :  PRODUCCIÓN ANIMAL; SORGO GRANIFERO; SUPLEMENTACION.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/7532/1/St-212-p.3-10.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT102188 - 1INIPL - DDUY/INIA/ST/212st-212
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